Cum puteți obține statut de producător?

20200507_123342

Multe întreprinderi se poziționează pe piață ca fiind companii – producătoare, fie că vorbim de sectorul agro-alimentar, cel al produselor alcoolice sau din sectorul industrial (textile, încălțăminte, mobilă, cablaje, utilaj etc).

Însă nu toți cunosc că stabilirea și confirmarea statutului de producător ține de competența Camerei de Comerț și Industrie.

Deoarece traim într-o perioadă neobisnuită pentru noi toți – pandemia COVID-19, pentru a reduce contaminarea cu acest virus, agenții economici din țară, producători de articole textile, dar si cei din industria alimentară, și-au reprofilat și reorganizat unele sectoare de producere – produc măsti, echipament de protecție și dezinfectanti pentru mâini și suprafețe.

Pentru ca aceste reprofilări să fie corecte, este nevoie de confirmarea statutului de producător și nu numai. Ca urmare a reprofilării producerii apare necesitatea efectuării și altor genuri de expertiză, cum ar fi determinarea poziției tarifare (codului) mărfii, originii mărfii etc.

Experții-evaluatori ai CCI a RM vă pot oferi suport, consultanță și vă pot răspunde la orice întrebare.

Puteți lua legătura cu ei pe adresa de e-mail [email protected]  sau la nr de tel.: 022 24 54 45; 022 23 84 32, 022 23 81 41.

 

Distribuie acest articol: