Experții CCI a RM au făcut schimb de experiență cu colegii din Ucraina privind serviciile de expertiză, evaluare și certificare

DSC_0236În perioada 15-16 martie 2019, specialiștii sistemului ”Expertul Camerei de Comerț și Industrie a Republicii Moldova (CCI a RM)” au participat la un schimb de experiența în Odessa, Ucraina.

Vizita a avut drept scop familiarizarea cu activitatea de expertiză a Camerei de Comerţ şi Industrie din regiunea Odessa, în vederea schimbului de experiență și dezvoltarea cooperării pe viitor.

Delegația Camerei de Comerț și Industrie a RM a avut întrevederi cu experții din Odessa, care au relatat despre cadrul normativ și practicile de prestare a serviciilor de expertiză cantitativă și calitativă a mărfurilor, evaluarea bunurilor imobile și certificarea originii.

Pe parcursul vizitei conducătorii subdiviziunilor din sistemul ”Expertul CCI a RM” au avut discuții cu omologii săi, au examinat de comun procedurile de expertiză, evaluare și certificare a mărfurilor, ceea ce a permis identificarea mai multor practici similare. Totodată, specialiștii au pus în discuție și unele subiecte specifice expertizei unor categorii de mărfuri și au făcut schimb de informații utile pentru îmbunătățirea calității serviciilor presate mediului de afaceri și persoanelor fizice.

Natalia Calenic, vicepreședintele Camerei a prezentat colegilor din Ucraina sistemul ”Expertul CCI a RM” și recentele progrese ce țin de automatizarea procedurilor și dezvoltarea serviciilor electronice. “Acest schimb de experiență este foarte util deoarece permite preluarea bunelor practici în activitatea colegilor din Odessa și identificarea noilor  oportunități de colaborare pe viitor. Vizita delegației CCI a RM va contribui la dezvoltarea colaborării la nivel de experți în vederea extinderii gamei de servicii și modernizarea serviciilor în beneficiul antreprenorilor” a specificat vicepreședintele CCI a RM.

Distribuie acest articol: