Instruire online pentru experții CCI a RM

viber_image_2020-05-18_12-29-05    viber_image_2020-05-18_12-29-04

Pe 15 mai 2020 a fost organizată sesiunea de instruire online a experților CCI a RM în cadrul căreia au participat 30 de experți-evaluatori și specialiștii din toate 9 filiale.

În cadrul sesiunii au fost abordate subiecte propuse de către colegii din filiale CCI, care ar putea contribui la perfecționarea cunoștințelor în domeniul expertizei mărfurilor.

Vicepreședintele Camerei de Comerț și Industrie a Republicii Moldova, dna Natalia Calenic a menționat importanța desfășurării  unor asemenea instruiri  și contribuția acestora la ridicarea nivelului profesional al  experților-evaluatori și specialiștilor din cadrul CCI.

Specialistul Efimia Istratii, a vorbit despre Expertiza de determinare a poziției tarifare a mărfii conform Nomenclaturii Combinate a Republicii Moldova (NC RM). Au fost menționate modificările în legislația RM  privind NC RM, explicați pașii după care trebuie să se conducă expertul-evaluator în timpul efectuării expertizei de acest gen.

Stanislav Pocitari, expert-evaluator în cadrul Secției expertiza și evaluarea utilajului și mijloacelor de transport a dezvăluit  subiectul privind determinarea stării tehnice a utilajului și mijloacelor de transport (pentru casare și scoaterea din bilanțul contabil). Dl Pocitari a menționat faptul că asemenea  expertize se efectuează la cererea Instituțiilor de Stat (școli, primării etc), cu scopul aprecierii capacității de funcționare a mijloacelor fixe propuse spre expertiză.

Mâîne, 19 mai 2020, specialiștii din domeniul vămuirii din cadrul CCI vor discuta în format online subiecte actuale ce țin de vămuire la frontieră și posturi vamale interne.

Distribuie acest articol: