Prezentarea noului Ghid privind expertiza calității și cantității mărfurilor

IMG-3e6bff21f1d037dd8909757f9af02e8d-V

30 de experți-evaluatori din cadrul CCI a RM au participat azi, 12 iunie 2020, la o sesiunea de instruire online cu tematica Expertiza calității și cantității mărfurilor.

În cadrul  sesiunii a fost prezentat în detaliu ”Ghidul privind efectuarea expertizei de determinare a calității și cantității mărfurilor”, elaborat de specialiștii Camerei.

Acest Ghid are drept scop oferirea unui set necesar de informații, recomandări și suport metodologic experților din cele 9 filiale CCI și se bazează pe analiza reglementărilor și a practicilor în domeniu.

În cadrul seminarului a fost prezentată modalitatea de organizare și efectuare a expertizei, în special aspecte ce țin de:

  • metodele de verificare a calității mărfii;
  • metodele de determinare a cantității mărfii;
  • prelevarea probelor pentru încercările de laborator;
  • condițiile și locul efectuării încercărilor etc.

Expertiza calității mărfurilor – factorul-cheie pentru orice tranzacție, dar și pentru consumatori. Expertiza calității poate fi aplicată oricăror categorii de mărfuri agricole, industriale, utilaj, echipament, produse în vrac sau ambalate și la diferite etape de transportare sau comercializare.

Expertiza cantității mărfurilor permite obținere datelor obiective privind cantitatea și greutatea bunurilor de facto la momentul expedierii, recepționării sau comercializării. Prezența expertului CCI a RM la etapa de expediție sau recepționare ajută la îndeplinirea corectă a obligațiunilor de către partenerii comerciali.

✅Detalii pe adresa de e-mail [email protected] sau la nr. de tel. 022 /23 81 41.

✅Pentru informații suplimentare vizitați site-ul nostru expertiza.chamber.md .

Distribuie acest articol: