Încercări de laborator și expertiza calității mărfurilor

Luna IstorieiCu suportul Camerei de Comerț și Industrie a Republicii Moldova (CCI a RM) pot fi realizate diverse tipuri de expertiză pentru determinarea calității mărfurilor. Unele din aceste expertize necesită diferiți indici specifici, ce se obțin  prin analize de laborator. În astfel de situații, experții CCI apelează la laboratoare acreditate.

CCI colaborează cu 11 laboratoare, în special pentru expertiza următoarelor mărfuri:

  • produse alimentare de origine animală;
  • produse vegetale;
  • producția alcoolică;
  • producția de conserve;
  • producția textilă;
  • materiale de construcție.

Laboratoarele prestează servicii de încercări de laborator a mărfurilor în conformitate cu cerințele standardelor naționale și internaționale. Experții CCI prelevă probe și mostre necesare pentru încercări de laborator conform cerințelor stabilite pentru fiecare tip de marfă.

Expertiza calității și prelevarea probelor poate fi realizată la orice etapă a expedierii/recepționării, încărcării/descărcării, depozitării sau transportării acestora, dar și în alte condiții solicitate de persoane interesate. Rezultatelor incercărilor de laborator permit experților CCI să facă o concluzie ampla și bine argumentată referitoare la calitatea mărfii.

Expertiza calității poate fi aplicată oricăror categorii de mărfuri agricole, industriale, utilaj, echipament, produse în vrac sau ambalate. Rezultatele expertizei sunt perfectate într-un raport CCI care reprezintă un document oficial, recunoscut de către instituțiile publice și private.

Pentru detalii accesați www.expertiza.chamber.md Puteți să solicitați consultanță și alte detalii pe adresa de e-mail [email protected]  sau la nr de tel.: 022 23 84 32, 022 23 81 41.

Distribuie acest articol: